Over ons

Wij zijn Country-side. Aangename kennismaking!  

We delen een liefde voor de authentieke en zielvolle klanken van de Amerikaanse countrymuziek. 3 Akkoorden en de waarheid, zo staat het op de muur van de Country Music Hall of Fame… 


Ariane Smets

Ariane Smets neemt het voortouw als de leadzangeres van Country-Side. Haar stem is een betoverende kracht die je moeiteloos meeneemt naar het hart van de nummers. Met elke noot schildert Ariane een levendig beeld van liefde, verlies en schoonheid, alles gezien door de lens van de countrymuziek.


Julia van den Akker, zangeres, onmisbare achtergrondzangeres en gitariste van de band, vormt de perfecte aanvulling op Ariane. Haar harmonieuze zang en bekwame gitaarspel creëren een geluid dat rijk, gelaagd en absoluut betoverend is. Samen vormen Ariane en Julia een dynamisch duo dat diepte en harmonie toevoegt aan elke Country-Side optreden.

Julia van den Akker

Eric is de maestro van de steelguitar en sologitaar en geeft ziel aan de nummers. Zijn evocatieve melodieën resoneren met de mix van Belgische charme en Amerikaanse authenticiteit van de band. Erik’s gitaarwerk vormt het melodische fundament van de kenmerkende sound van Country-Side.


Paul Verhorst bespeelt niet alleen de basgitaar, maar draagt ook bij met  achtergrondzang aan de harmonieën van de band. Zijn warme stem en stabiele baslijnen verankeren de muziek van de band en bieden een solide basis. Paul zorgt voor de groove.

Paul Verhorst


Douglas Ros is het ritmische hart van de band, verantwoordelijk voor de percussie. Van zachte ballades tot stampende anthems, Douglas houdt de energie van de band stromend, met zijn constante ritme en onberispelijke timing.

Douglas Ros

Country-Side belichaamt de liefde van België voor countrymuziek. Hun Belgische wortels, gecombineerd met een diepe waardering voor de Amerikaanse countrytraditie, creëren een muzikale fusie die even hartverwarmend als betoverend is. Van de Ardennen tot Vlaanderen, van Brussel tot Brugge, nodigt Country-Side je uit om met hen op een muzikale reis te gaan.